Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Vihdoin talvi saapui eteläänkin

Lumi tuli!!! Vihdoinkin. Vaikka olenkin viettänyt vuoden Australiassa ja sielläkin oli ”talvi” kyllä minun talveeni kuuluu lumi, jotta sitä voi talveksi kutsua. Isossa-Britanniassa en ole koskaan edes käynyt. Olenkin menneinä viikkoina ja kuukausina miettinyt, että onkohan siellä asuvilla ihmisillä ikävä olo, kun kokoajan vain sataa vettä ja on viileä viima. Pakkanen ja lumi tuntuvat kuin satukirjojen ihmeeltä. Päälle vielä se, että aurinko ei paista ja käytännössä koko päivän on hämärää ja mustaa. Se ei ole saanut ainakaan minua hyppimään innosta. Minua on väsyttänyt paljon enemmän kun menneinä talvina.

Viikonloppuna silmät avattuani ja katsottuani ulos ikkunasta, tuli samanlainen olo kuin lapsena, kun lumi oli vielä jotain ihmettä ja kummaa. Epäusko muuttui todellisuudeksi. Eteläisintä Suomea myöten oli satanut lunta, ja se on pysynyt maassa jo kokonaista kaksi yötä! Tänä aamuna oli miinus 10 astetta pakkastakin. Tämä vaikuttaa jo ihan siltä, kuin talvi olisi vihdoin tullut jäädäkseen, ainakin kevääseen asti. Sitä ainakin toivon.

Minulla on loma aivan nurkan takana ja vaikka olenkin sanonut, ettei sillä ole väliä, onko lomalla lunta vai ei, olen todella iloinen tästä ja aivan erilaista odotusta täynnä. Nyt voin jo haaveilla siitä, että pääsen laduille ja mäkiin. Pilkkiminenkään ei kuulosta enää niin kaukaa haetulta. Toiveikasta jännitystä täynnä seurailenkin nyt karttoja jään paksuuksista ja sääennusteista. Sukset on jo lähdössä mukaan, eiköhän se pilkkireppukin pääse reissuun.


Ihanaa talvea kaikille!

Riikka

Lue myös nämä