Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

3 keinoa motivoida työntekijät liikkumaan

Taukojumppa on tapa kannustaa työntekijät liikkumaan
"Taukoliikunnan todennäköisyys kasvaa yhteisellä päivittäisellä taukojumppatuokiolla", sanoo Smartumin asiakkuusjohtaja Kalle Lehtinen.

On päivänselvää ja useissa tutkimuksissa todettua, että liikunta lisää vireyttä ja antaa energiaa. Liikuntaa harrastava työntekijä on tuottavampi ja sairastaakin vähemmän. On myös päivänselvää, että työntekijöitä motivoivat eri asiat. Osa liikkuu luonnostaan, mutta toiset tarvitsevat erilaisia kannusteita. Smartumin asiakkuusjohtaja Kalle Lehtinen paljastaa kolme keinoa, joilla työnantaja voi helposti kannustaa työntekijöitä lisäämään liikunnan määrää arjessaan.

1. Matalan kynnyksen liikuntakampanjat

Nyt en puhu työpaikan leuanvetohaasteista tai juoksuryhmistä, joiden tavoitteena on Tukholman maraton, vaan arjen pienistä kampanjoista. Esimerkiksi Porraspäivät ja Kilometrikisa ovat loistavia esimerkkejä matalan kynnyksen haasteista, joihin osallistuminen on helppoa niin yhteyshenkilölle kuin työntekijälle. Äskettäin törmäsin OP Länsi-Uudenmaan kampanjaan, jossa he lahjoittavat jokaisesta työntekijän loka-marraskuussa suorittamasta liikuntakerrasta euron paikalliselle SPR:lle.

Tällaisilla kampanjoilla työnantaja paitsi muistuttaa liikunnan tärkeydestä antaa samalla viestin, että liikunta on luonnollinen osa yrityksen kulttuuria.

Tällaisilla kampanjoilla työnantaja paitsi muistuttaa liikunnan tärkeydestä antaa samalla viestin, että liikunta on luonnollinen osa yrityksen kulttuuria.

2. Liikuntaan kannustava työympäristö

Liikuntaan kannustaminen on vahvalla pohjalla vasta, kun työnantaja osoittaa sen konkreettisesti. Työmatkaliikunta helpottuu, kun suihku- ja pukuhuonetilat ovat kunnossa, ja taukoliikunnan todennäköisyys puolestaan kasvaa esimerkiksi päivittäisellä yhteisellä taukojumppatuokiolla.

Jälleen asioita, jotka ovat helppoja toteuttaa ja joihin on helppo osallistua.

3. Taloudellinen tuki

Kuntosalimaksu, tenniskurssi tai ratsastustunti voi etenkin aloittelijasta tuntua isolta investoinnilta. Taloudellinen tuki, kuten liikuntasetelit, madaltaa kynnystä oman lajin löytämiseen. Parhaimmillaan tuki kannustaa kokeilemaan jotain uutta tai palaamaan vanhaan tuttuun lajiin. Lopultahan liikkumisessa on kyse vain siitä, että ihminen löytää itselleen tarpeeksi mielekkään harrastuksen tai kuntoilumuodon. Silloin kaikki tekosyyt liikkumattomuuteen katoavat, kuten käy ilmi yhdessä suosikkivideoistani.

Lue myös nämä