Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

4 x Kevätkirjaston hyvinvointikirjat

Smartum Stage poimi luettavaksi kevään kiehtovimmat kirjat!

Jo Marchant: Hoida mielelläsi


1: Hoida mielelläsi – jos luet yhden

Tiedämme, että henkinen stressi heikentää vastustuskykyä – miksi mielen voima ei voisi toimia myös toiseen suuntaan, parantaen sairauksia? Kirjassaan Hoida mielelläsi solubiologi Jo Marchant haluaa kyseenalaistaa niin länsimaisen lääketieteen kuin vaihtoehtohoitojenkin totuuksia. Hän tutkii tieteellisin menetelmin parannuskeinoja reikihoidosta rukouksen voimaan ja selvittää, miltä meditaatio näyttää aivojen kerroskuvauksessa, poistaako hypnoosi todella kipua ja voivatko ajatukset tappaa. Marchant näkee, että homeopatia ja reikihoito pohjautuvat solumineraalien ja energiavirtojen sijaan paljon jännittävämpään ilmiöön: oman mielemme toimintaan.

Jo Marchant: Hoida mielelläsi, Atena, 2016

Kaisa Jaakkola: Hyvän olon hormonidieetti

2: Hyvän olon hormonidieetti

Hyvinvointivalmentaja Kaisa Jaakkola kertoo kirjassaan, miten monin eri tavoin hormonit vaikuttavat hyvinvointiin Vaikutamme hormonitasapainoomme joka päivä: kirjan auttaa tekemään sen tietoisesti. Liiallinen stressi, heikko uni, suoliston ja aineenvaihdunnan ongelmat vaikuttavat kaikki merkittävästi hormonitasapainoon ja myös painonhallintaan. Tieteellisiin tutkimuksiin ja käytännön kokemuksiin perustuva kirja kannustaa omaksumaan hyvän olon ja antaa vinkkejä käytännön toteutukseen.

Kaisa Jaakkola: Hyvän olon hormonidieetti, Tammi, 2016

Tiina Huttu, Reidar Waselius: Personal brainer

3: Personal brainer

Osaamme huolehtia kehostamme, mutta miten pitää huolta aivoista? Kirja esittelee tuoreinta tietoa uusista ja perinteisistä aivojumpan ja mielenhuollon menetelmistä. Se opastaa, miten aivojen muovautuvuuden voi valjastaa palvelemaan omia tarpeita ja harjoitella esimerkiksi taitavammaksi keskittyjäksi ja rentoutujaksi. Neurotieteen lisensiaatti Tiina Hutun ja 25 vuoden kokemuksen mielen ja aivojen valmentajana omaavan Reidar Waseniuksen kirja tarjoaa myös konkreettisen viikko-ohjelman aivojen harjoittamiseen.

Tiina Huttu ja Reidar Wasenius: Personal brainer, Wsoy, 2016

Rick Hanson: Sisäsyntyinen onnellisuus

4: Sisäsyntyinen onnellisuus

Miksi on niin paljon helpompaa pitää kiinni kielteisistä tunteista ja kokemuksista kuin tuntea olevansa onnellinen ja asioiden olevan hyvin? Evoluution myötä aivomme ovat mukautuneet oppimaan huonoista kokemuksista nopeammin kuin hyvistä, koska se oli eloonjäämisen kannalta välttämätöntä. Neuropsykologi Rick Hanson osoittaa kirjassaan, miten voimme ohittaa aivojen taipumuksen takertua kielteiseen. Kirjan antaa vinkkejä siihen, miten voimme ohjelmoida aivoihimme uusia, myönteisten kokemusten vaikutuksia vahvistavia hermostollisia yhteyksiä.

Rick Hanson: Sisäsyntyinen onnellisuus, Basam Books, 2016
 

Lue myös nämä