Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

5 x parempi työpäivä

Työhyvinvointiin panostaminen on jokaisen menestystä havittelevan organisaation elinehto. Kun työntekijä voi hyvin, työnteko on tehokkaampaa ja tuottavampaa. Hyvinvoivat ihmiset vetävät kaltaisiaan puoleensa, eli niitä ihmisiä, joita yritys tarvitsee menestyäkseen markkinoilla, kertoo yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka Leidenschaft Oy:sta.

Yhtä tärkeää, ellei jopa tärkeämpää, työhyvinvointi on työntekijälle itselleen.

– Me vietämme niin paljon aikaa työpaikalla, että työhyvinvointi vaikuttaa automaattisesti muuhunkin elämään. Työpahoinvointi tuhoaa terveyden ja ihmissuhteet, kun taas työhyvinvointi vahvistaa itseluottamusta, minäkuvaa ja sitä kautta ihmissuhteita, Luukka sanoo.

Terveellinen lounas on tärkeä osa työhyvinvointia.
Terveellinen ruokailu on tärkeä osa työhyvinvointia. Käy lounaalla työkaveriesi kanssa.

5 tapaa parantaa omaa työhyvinvointia

1. Tervehdi kollegoita ja kohtaa ihmiset ihmisinä. Toivota hyvää huomenta, hyvää viikonloppua ja kiitä aina, kun siihen on aihetta. Pieneltä tuntuvilla huomionosoituksilla on iso merkitys fiiliksen rakentamisessa.

2. Älä valita henkilöille, jolla ei ole valtaa tehdä muutoksia kyseiseen asiaan. Se ei hyödytä ketään, vaan huonontaa turhaan työpaikan ilmapiiriä.

3. Tuo esiin ratkaisuja, älä ongelmia. Valittaminen on tärkeää työpaikan kehittymisen kannalta, mutta pelkkä valittaminen ei johda mihinkään. Mieti ratkaisuehdotus ongelmaan ennen kuin avaat suusi.

4. Hyväksy, että maailma muuttuu, halusit sitä tai et. Se, että työn tekemisen tapa muuttuu ja tietyt työt automatisoidaan, tulee tapahtumaan. Mököttäminen ei auta asiaan.

5. Jos työpaikkasi ei muutu, vaikka olet sitä pidempään koittanut muuttaa, vaihda työpaikkaa, jos suinkin mahdollista. Ei ole kenellekään eduksi, että työntekijä joutuu tulemaan joka päivä huonolla tuulella töihin.

Lue myös nämä