Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Älä istu tempaus pistää pyllyn ylös penkistä

Älä istu tempaus nostaa seisomaan

Päätetyöläisen työpäivät ovat usein passiivisia. Tuolista noustaan vain tulostinta, lounasta, kahvitaukoa tai muita tarpeita varten. Työn imu on hyvä asia, mutta se myös liimaa pyllymme kiinni tuoleihin. Tämä voi tulla kalliiksi niin terveydelle kuin lompakolle. Tiesitkö, että jopa unettomuus on suoraan yhteydessä passiiviseen pääte- ja istumatyöhön?

Jopa unettomuus on suoraan yhteydessä passiiviseen pääte-ja istumatyöhön.

Kuinka paljon istut?

Laske työpaikalla, työmatkalla ja kotona istuttu aika yhteen. Suurimmalla osalla meistä päätetyöläisistä tulos on huikeat 10 tuntia. Kun lukuun lisätään keskiarvoinen yöunen määrä 8 tuntia, on vuorokaudesta 18 tuntia käytetty passiiviseen oleiluun. Ihmiskehoa ei tehty tällaista toimintaa varten, ja siksi myös oireet istumisesta voivat olla moninaiset. Tutkijoiden neuvo ensiaskeleesta kohti aktiivisempaa arkea on yksinkertainen: istumasta nousu.

Tutkijoiden mukaan kehon aktiivisuus on istuessa vain 4%.

Älä istu -tempauspäivä 29.11.

Työyhteisöille suunnattu pelillinen liikuntapalvelu Cuckoo Workout järjestää Älä istu -tempauspäivän 29.11. "Päivän aikana taistellaan istumisen aiheuttamia haittoja vastaan yhdessä kollegoiden kanssa. Ohjaamme työntekijöitä tauottamaan päivää aktiivisilla 2-3 minuutin tauoilla, jotka virkistävät mieltä ja kehoa. Nopeat aktivointivinkit ovat helppoja ja kaikkien tehtävissä", kertoo Cuckoo Workoutin yksi perustajista Ida Mänty.

"Organisaatio tai tiimi voi ilmoittautua aktivointipäivään osoitteessa www.cuckooworkout.com/alaistu. Älä Istu -materiaalipankkiin pääsee heti ilmoittautumisen jälkeen." Tempauspäivän vinkit tarjoavat mm. UKK instituutti, Diacor ja Valo Ry. "Päivään voi osallistua toimistolta käsin tai suuntaamalla vaikka lounastauolla Kampin Narinkkatorille vuoden hauskimpaan tapahtumaan", Mänty vinkkaa.

Älä istu -tapahtuma huipentuu Narinkkatorille

Lue lisää Älä istu -tempauksesta ja ilmoita työyhteisönne mukaan.

Ilmoittaudu Narinkkatorin tapahtumaan

Lue myös nämä