Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Asiantuntijoiden Top 3 hyvinvointivinkkiä - Virpi Mikkonen

Virpi Mikkosen top 3 hyvinvointivinkkiä
Virpi Mikkonen kannustaa tutkailemaan rohkeasti, mitä suurella leikkikentällä nimeltä elämä on tarjota.

Miten voida hyvin ja välttää stressiä kiireisessä arjessa? Juttusarjassa hyvinvoinnin asiantuntijat jakavat parhaat hyvän elämän vinkkinsä.

Mitkä ovat kolme parasta vinkkiäsi hyvään arkeen?

Virpi Mikkonen, toimittaja ja hyvän olon reseptitaiteilija, vanelja.com

1: Sokeri minimiin. Sokerit ruokkivat kropan tulehduksia ja tekevät olosta nuutuneen. Stressaantuneena alkavat usein sokeriherkut kiinnostaa, mutta vaikka ne piristävät oloa nopeasti, tekevät ne pitkällä tähtäimellä hyvinvoinnille ja mielialalle hallaa. Kun sokeriherkut jättää ruokavaliostaan pois, testiluontoisesti vaikka pariksi viikoksi, vähenee himo sokeriin huomattavasti ja olo todennäköisesti virkistyy.

2: Reilusti happea. Hengitys meinaa unohtua, kun tahti on kova ja kiire ja stressi rutistavat kropan kasaan. Kun pysähtyy hengittämään syvään ja rauhallisesti, rauhoittaa mielen, ravitsee kropan hapella ja uudistaa itseään henkisesti ja fyysisesti. Ulkoilu puhtaassa ilmassa on myös must!

3: Elämä on leikki. Silloin kun stressaantunut mieli luo pienistä maallisista asioista kohtuuttoman vakavia ja suuria, ymmärrys siitä, että ajatuksemme ja tunteemme eivät ole sama asia kuin todellisuus ja elämä on lyhyt kuin perhosen siiven lehahdus auttaa saamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Onnellisuuden salaisuus on siinä, että tekee asioita, jotka tuottavat iloa itselle ja muille ja tutkailee rohkeasti, mitä tällä suurella leikkikentällä nimeltä elämä on tarjota.

Katso myös sarjan muut vinkit:

Lue myös nämä