Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Finnkinon Pia Rautio: "Liikunta on osa hyvää työntekijäkokemusta."

Finnkinossa panostetaan työhyvinvointiin

Miten työntekijöiden hyvinvointi näkyy liiketoiminnassa, Finnkinon henkilöstöjohtaja Pia Rautio?

Meillä yksi KEY-arvoistamme on elämyksellisyys. Haluamme tarjota asiakkaillemme elämyksiä, mutta lähdemme siitä, että hyvä asiakaskokemus ei synny ilman hyvää työntekijäkokemusta. Siispä panostamme monin eri tavoin siihen, että työskentely meillä on ikimuistoinen työelämys.

Millä tavoilla panostatte työntekijöidenne hyvinvointiin?

Haluamme innostaa kaikkia finnkinolaisia osallistumaan toimintamme kehittämiseen. Toteutimme keväällä 2016 CinemaLab-kehittämishankkeen. Siinä yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa ideoimme, suunnittelimme ja live-testasimme uusia ratkaisuja, jotka parantavat leffateatterikokemusta entisestään. Se oli niin onnistunut projekti, että laadimme sen pohjalta ideakortin ideoinnin työkaluksi. Kun kuka tahansa henkilökunnastamme keksii idean, hän voi kirjata sen ideakortille. Kaikki kortit käydään läpi johtoryhmässä.

Millainen osuus liikunnalla on hyvässä työtekijäkokemuksessa?

Se on tärkeä osa kokonaisuutta. Me kannustamme henkilökuntaamme liikkumaan monilla eri tavoilla. Meillä on aika kattava henkilöstöetupaketti, josta Smartum Saldo liikunta- ja kulttuuripalvelujen käyttämiseksi on tärkeä osa.

Miten Smartum Saldo on otettu vastaan?

Vuosittaisessa henkilöstötutkimuksessamme sen arvostus nousee aina pinnalle. Tutkimuksen lopussa on avoimia kysymyksiä, joissa pyydetään kertomaan kolme asiaa, jotka ovat yrityksessämme hyvin. Hyvät henkilöstöedut, eli leffaetu, työterveys ja liikunta- ja kulttuurietu, mainitaan tosi monessa vastauksessa.

Mitä muuta olette tehneet työpaikkaliikunnan eteen?

Meillä on toimintaa 11 paikkakunnalla, joilla jokaisella on omia liikuntaan liittyviä kampanjoita. Meillä on täällä pääkonttorin naapuritalossa uusi, moderni kuntosali. Päätimme antaa jokaiselle pääkonttorilaiselle tänä syksynä mahdollisuuden harjoitella siellä kuukauden ajan ilmaiseksi. Viidestäkymmenestä mukaan lähti 26. He saavat kahden tunnin oman ajan, minkä aikana heille laaditaan yksilöllinen treeniohjelma.

Minkälaisia liikuntatempauksia olette järjestäneet?

Työmatkapyöräilijät eri paikkakunnilla ovat osallistuneet Kilometrikisaan ja marraskuu on meille pääkonttorilla aina porraskuu. Meillä on semmoinen hieno työsuhde-etu täällä, että toimistomme on seitsemännessä kerroksessa.

Kaksi ihmistä on jopa lopettanut tupakoinninkin, kun he portaita kiivetessään tajusivat, miten huono kunto heillä oli.

Onko liikuntatempauksiin riittänyt osallistujia?

Kyllä porukka on lähtenyt niihin mukaan. Meillä on ollut sekä henkilökohtaisia että tiimikohtaisia kisoja, joissa kerätään pisteitä. Porukka on niin kilpailuhenkistä, että osa on keskellä päivääkin käynyt juoksemassa portaita ylös. Kaksi ihmistä on jopa lopettanut tupakoinninkin, kun he portaita kiivetessään tajusivat, miten huono kunto heillä oli. On ollut hienoa, kun ihmiset ovat tulleet puhumaan näistä minulle.

Miten olette panostaneet työpisteiden ergonomiaan?

Meillä on mietitty ergonomiaa tosi paljon työterveyshuollon kanssa ja siirrytty sähköpöytiin. Olemme puhuneet liian istumisen aiheuttamista vaaroista ja myös siitä, miten päivään saisi liikettä muutenkin. Olen huomannut, että ihmiset kuuntelevat.

Eli liikunta on osa työhyvinvointia, joka taas on tärkeä osa ikimuistoista työelämystä?

En puhuisi edes pelkästään työhyvinvoinnista, vaan hyvinvoinnista, siitä, minkälainen kunkin arki on. Se on monen asian kokonaisuus, ja lähtee useista pienistä teoista.

Miten oma liikkumisesi työpäivän aikana?

Itse esimerkiksi liikun portaita aina, vaikka olisi miten painava laukku mukana ylös raahattavaksi. Haluan toimia hyvänä esimerkkinä, ja sillä tavalla innostaa muita mukaan.

Hyvältä kuulostaa. Kiitos haastattelusta. Mistä täältä pääsikään portaisiin?

Lue myös nämä