Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon a0959d54d92197ed4e79ef43d3978da1984be5fa6f6809ff14908a4cc92f9ec1 Top bar logo 53b61cbb6b854e6ec59fdf3d3482a6f5647563cea0ec3044d53a631d3e3bbc39
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Helppokäyttöinen työmatkasaldo

Essi Pulkkinen R-kioskin edessä menossa ostamaan työmatkasaldolla.
Essi Pulkkinen käyttää työmatkasaldoa työmatkojen maksamiseen R-kioskilla.

Pfizerin Indirect Buyer Essi Pulkkinen on käyttänyt Smartumin työmatkasaldoa vuoden 2016 alusta.

"Työmatkasaldon käyttäminen on helppoa. Smartumilta saa selkeät rekisteröitymis- ja käyttöohjeet", Essi kertoo.

Työmatkasaldo on henkilökohtainen työsuhde-etu, jolla voi kätevästi maksaa omia työmatkoja, esimerkiksi HSL:n seutulippuja. Kun työntekijä on edun piirissä, hän saa rekisteröitymisohjeet omaan Smartum-tiliinsä. Jatkossa tiliä voi käyttää käyttäjätunnuksella ja omalla salasanallaan Smartum.fi-verkkopalvelussa tai älypuhelimen sovelluksella.

Työnantaja lataa tilille säännöllisesti ennalta sovitun määrän saldoa työmatkojen ostamiseen. Työmatkasaldo käy työmatkojen maksamiseen R-kioskeilla ja paikkakunnittain muissakin pakoissa – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla HSL:n palvelupisteissä. Se on verovapaata tuloa 300 euroon asti. Essi on käyttänyt sitä pääasiassa pääkaupunkiseudun seutulippujen hankkimiseen.

"Ennen maksua olen kirjautunut älypuhelimella tililleni ja ladannut sieltä puhelimelle QR-koodin."

QR-koodi kännykässä.

Maksu suoritetaan näyttämällä kassalle QR-koodia, jolla veloitetaan lipun hinta käyttäjän Smartum-tilitä. Se on voimassa kymmenen minuutin ajan lataamisesta. Jos siinä ajassa ei jostain syystä ehdi maksaa, ei huolta, saldoa ei joudu hukkaan, QR-koodi pitää vaan ladata uudelleen. Koodin voi myös tulostaa paperille. Silloin se on voimassa vuorokauden loppuun.

Essin mielestä työmatkasaldo toimii tasa-arvon välineenä niille, joilla ei ole ole työsuhdeautoetua.

"Joukkoliikenne on myös yksityisautoilua ympäristöystävällisempi tapa tehdä työmatkat. Eivätkö vihreät arvot ole koko ajan enemmän esillä?"

Kyllä ne ovat.

Tutustu työmatkasaldoon smartum.fi:ssä.

Lue myös nämä