Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Hintsa Performancen Pekka Pohjakallio: huippusuorituksiin ei ole oikotietä

Hintsa Performancen Pekka Pohjakallio
"Pienet jatkuvat muutokset kääntyvät hitaasti mutta varmasti myös tottumuksiksi, mikä tekee muutoksista pysyviä" sanoo Hintsa Performancen kehitysjohtaja Pekka Pohjakallio.

Pekka Pohjakallio kertoo Hintsa-metodista, jossa huippusuoritukset ja menestys nähdään hyvinvoinnin sivutuotteina.

Tavallisimmat syyt, jotka tuovat ihmiset asiakkaat klinikoillenne Genevessä ja Helsingissä?

Ihmiset kääntyivät usein puoleemme parantaakseen suorituskykyään, terveyttään ja hyvinvointiaan. Jos hieman yksinkertaistetaan, heidät voidaan jakaa seuraaviin kategorioihin: 1 Ihmiset jotka ovat menestyneet ja huippuja omilla alueillaan, olipa ala mikä hyvänsä, 2 ihmiset jotka haluavat systemaattisesti nousta huipulle ja ihmiset jotka ovat uupuneet ja haluavat ottaa elämänsä jälleen haltuunsa.

Keitä asiakkaanne ovat?

Olemme alusta lähtien työskennelleet bisneselämän, politiikan, urheilun ja taiteen huipulla toimivien ihmisten kanssa. Digitaalisten palvelujemme kautta tavoitamme nykyisin asiakkaita aiempaa laajemmin, mutta eri alojen huipulla toimivat ihmiset muodostavat yhä merkittävän osan asiakaskuntaamme.

Millaisia palveluja heille tarjoatte?

Palvelumme keskittyvät huippusuorituksiin valmentamiseen liittyvien ohjelmien ympärille. Erikoisalueemme on huippusuorituksen kehittäminen ja ylläpitäminen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kautta. Ohjelmissamme yhdistyvät korkeimman tason lääketieteellinen erikoisosaaminen, tutkimus ja teknologia sekä maailmanluokan valmennustiimi.

Mikä on Aki Hintsan luoman metodin ydin?

Missiomme on auttaa ihmisiä nauttimaan elämästään enemmän ja suorittamaan paremmin. Uskomme että menestys ja huippusuoritukset ovat hyvinvoinnin sivutuotteita, katsomme hyvinvointia ja terveyttä hyvin kokonaisvaltaisesti.

Uskomme että menestys ja huippusuoritukset ovat hyvinvoinnin sivutuotteita.

Käyttämämme metodi nivoutuu Circle of better life -mallin ympärille. Lähtökohtana on ajatus, että ympyrän keskellä on ydin – ihmisen identiteetti, tarkoitus ja elämänhallinnan tunne. Tieto siitä kuka olemme ja mitä elämässämme haluamme auttaa meitä kohti huippusuorituksia ja hyvää elämänlaatua.

Ympyrän ulommaisella kehällä ovat terveys, fyysinen aktiivisuus, ravinto, biomekaniikka, uni ja palautuminen sekä henkinen energia. Työskentelemme asiakkaidemme kanssa tavoitteena heidän suorituskykynsä optimoiminen kaikilla näillä alueilla, lähtökohtana asiakkaalle tehty yksilöllinen suunnitelma. Suunnitelma puolestaan lähtee ytimestä ja ihmisen tavoitteista elämässä.

Huippusuorituksiin ei ole oikotietä.

Asiakassuhteemme ovat usein pitkiä, ja ohjelmien kesto on lähes säännönmukaisesti ainakin vuoden. Tämä mahdollistaa sen, että pienet jatkuvat muutokset kääntyvät hitaasti mutta varmasti myös tottumuksiksi, mikä tekee muutoksista pysyviä. Huippusuorituksiin ei ole oikotietä. Kysymys on pienten asioiden tekemisestä johdonmukaisesti oikein.

Metodistanne on tullut viime aikoina hyvin suosittu. Mitä arvelet, mikä on sen salaisuus?

Uskomme että maailma on hitaasti alkamassa oivaltaa, että optimaaliset olosuhteet huippusuorituksille, jotka ovat pysyviä ja nautinnollisia, perustuvat vankkaan tuntemukseen terveydestä ja hyvinvoinnista. Metodiamme on kehitetty ja hienosäädetty yli 20 vuoden ajan, ja se on osoittautunut erittäin menestykselliseksi urheilun ja bisneksen alueilla. Tulokset puhuvat puolestaan. Hintsan ohjelmien hyödyntäminen on kymmenen F1-maailmanmestaruuden taustalla, lisäksi toimimme yritysmaailman ja politiikan huipulla toimivien ihmisten kanssa. Viimeksi kerroimme ajattelustamme vuotuisessa maailman talousjohtajien foorumissa Davosissa.


hintsa.com

Lue myös nämä