Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kesän kulttuurivinkit Smartum-verkostosta

Vieläkö pohdit kesälomallesi tekemistä? Tässä 5 hyvää vinkkiä Suomen suven kulttuuritarjonnasta, jossa on mistä valita. Ja muista pakata smartumit mukaan, sillä näistä kohteista pääset nauttimaan myös työnantajan tuella. Kesän liikuntavinkit löydät puolestaan täältä.

Kesätekemistä kulttuuriverkostossa

Lomareitti museoiden mukaan

Taidekeskus Salmelaan pääset Smartum kulttuurisetelillä
Mäntyharjun Taidekeskus Salmela on yksi kauneimpia näyttelyalueita. Kuva: Matti Lehto.

Moni museo on paitsi auki koko kesän, aukeaa nimenomaan kesäksi. Mökkipitäjä Mäntyharjulla sijaitseva Taidekeskus Salmela on elämys jo kauniin sijaintinsa takia, puhumattakaan korkealaatuisista näyttelyistään. Helsingin Seurasaaren ulkomuseossa pääset tutustumaan entisajan rakennuksiin ja asumiseen. Savonlinnan Oopperajuhlista tuttu Olavinlinna on upea tutustumiskohde ja Kolin kansallismaisema on puolestaan museo jo itsessään. Mitäpä jos suunnittelisitkin kesän mökkireittisi museoiden mukaan? Psst, vinkki; osta smartumeilla Museokortti, ja museomatkasi jatkuu koko vuoden!

Koe Helsinki 10 minuutissa - lentäen!

Koe Flytour Helsinki elämys Smartum Kulttuurisetelillä

Flytour Helsinki on pääkaupunkimme eläväisen Kauppatorin uusin tulokas. Uusimmalla 4D-tekniikalla tehty elokuva lennättää sinut yli 20 kohteeseen, jotka niin jokaisen turistin kuin helsinkiläisenkin vain tulee pääkaupungista nähdä. Kiinnitä turvavyö ja lähde matkaan!

Ei kesää ilman kesäteatteria

Koe kulttuurisetelillä Pyynikin kesäteatterin Niskavuoren nuori emäntä
Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa nähdään Niskavuoren nuori emäntä -musikaali. Kuvassa Niskavuoren piiat ja rengit. Kuva: Leena Klemelä

Kesään vain kuuluu kesäteatteri. Ja vaihtoehtojen puutteesta teatterikäynti ei ainakaan jää kiinni; kesäteatteri kun löytyy lähes jokaisesta pitäjästä läpi Suomen. Vietä kunnon kulttuurikesä ja tee lomareissustasi teatterikierros! Suuntaa voit hakea vaikka näistä Smartum-verkoston kesäteattereista.

Vielä on festarikesää jäljellä

Festareille smartumeilla

Jokaisessa kesässä on yksi festarin mentävä aukko. Olit sitten ensikertalainen tai kaiken kolunnut konkari, festarien laaja tarjonta ei jätä viileämpänäkään kesänä kylmäksi. Festariliput saat kätevimmin lipunvälitystoimistojen kautta, ja täällä muistuttelemme, miten festariliput ostetaan smartumeilla.

Kesäkatsomossa kannustetaan kotijoukkuetta 

Smartumeilla pesäpallokatsomoon.
Pesäpallo-ottelu on elämys. Kirittärien naisten superpesistä pääsee seuraamaan Jyväskylän Hippoksella. Kuva: www.kirittaret.fi

Lämpömittarista riippumatta hien saa kesällä pintaan hurraamalla suosikkiurheilijansa tai -joukkueensa tahtiin. Futiskausi käy kuumimmillaan, koripallon em-kotikisat pelataan elo-syyskuussa ja yleisurheilukisoja järjestetään ympäri maan. Mökkeilykin saa ihan uutta ilmettä, kun nautit makkaran nuotion sijaan paikallisessa pesäpallokatsomossa! Smartumeilla liikkuvan penkkiurheilijan kannattaa kysyä maksutavoista suoraan tapahtumajärjestäjältä tai hankkia liput lipunvälitysfirman kautta.

Entä jos sataa?

Smartumit pelastavat sadepäivänkin
Kuva: 123rf

Äläkä hyvä ihminen masennu mahdollisesta sateesta; sadehan on vain tervetullut tekosyy siirtyä sisätiloihin, kuten elokuviin! Kulttuuriseteli-verkostosta löytyy leffateattereita vino pino. Ja kun hankit vaikkapa Finnkinon kesän sarjaliput, ei haittaa lainkaan, vaikka sadepäiviä olisi useampikin!

Kaikki muut Smartum-käyttökohteet löydät tietenkin käyttökohdehausta.

Elämyksellistä kesää!

Lue myös nämä