Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Koripallo vei mukanaan

Uusi laji, kuten koripallo, voi viedä mukanaan vielä aikuisenakin.
Kuva: Antti Vettenranta

Jumppaa ja joogaa aiemmin harrastanut Nina Österlund, 43, päätyi kokeilemaan kaverin suosituksesta koripalloa ja hurahti lajiin täysin.

Miten päädyit pelaamaan koripalloa, Nina?

Entinen työkaverini vinkkasi Facebookissa viime syksynä koripallokoulusta, johon kuului kolme maksutonta aloituskertaa. Innostuin ajatuksesta heti. Olin jo pidempään kaivannut uutta harrastusta, jossa olisi mukana sosiaalisuutta ja joukkuemeininkiä. Aiemmin olen harrastanut zumbaa, joogaa ja jumppaa. Saan työpaikaltani Smartumin liikuntaseteleitä, jotka kannustavat minua omalta osaltaan liikkumaan.

Oliko koripallo sinulle entuudestaan tuttua?

En ole aiemmin harrastanut koripalloa tai mitään muutakaan palloilulajia. Luulin, että olen liian vanha siihen ja että lajia olisi pitänyt pelata jo nuorena. Onneksi soitin valmentajalle ja hän kertoi, että mukana on kaikenikäisiä harrastajia ja aloittelijoille on oma ryhmänsä.

Miltä lajin aloittaminen tuntui?

Aloitin harrastamisen koripallokoululla, joka oli tarkoitettu aloittelijoille. Aluksi tuntui, ettei pallo pysy edes kädessä, mutta se ei haitannut. Kaikille oli selvää, että harjoittelemaan tänne on tultu. Valmentaja oli todella hyvä ja kannustava. Pelaamisesta tuli aina niin hyvä fiilis, että päätin jatkaa pelaamista naisten aloittelijaryhmässä.

Mikä sai sinut innostumaan lajista?

Koripallossa on kaikkea, mitä harrastukselta kaipaan: hikeä, vauhtia ja iloista joukkuehenkeä. Kannustamme treeneissä toinen toisiamme. Pelatessa tulee liikuttua ihan huomaamatta. En ole koskaan tykännyt juoksemisesta ja jännitin etukäteen hieman, miten kunto kestää pelatessa, mutta ei sitä ehdi ajatella. Lenkillä olisin lopettanut monta kertaa kesken, mutta koripallossa jaksaa painaa loppuun asti. Treeneissä ylitän itseni melkein joka kerta.

Kenelle suosittelisit koripalloa?

Suosittelen koripalloa ihan kaikille. Ikä tai paino ei ole tässä lajissa esteenä. Jos ei ole aiempaa kokemusta koripallosta, kannattaa lähteä liikkeelle aloittelijoiden ryhmästä. Taidot karttuvat ja kunto kohenee pelatessa.

Koripallo sopii lajiksi myös aikuiselle aloittelijalle.
Kuva: Antti Vettenranta

Aikuisten koripalloryhmiä voi tiedustella oman paikkakunnan koripalloseuroista. Koripalloliiton sivuilla on Hae harrastus -hakupalvelu, joka listaa seurojen ilmoittamat koripalloryhmät iän, sukupuolen ja paikkakunnan mukaan. Nina aloitti pelaamisen Helmi Basketin kuntokoriksessa.

Lue myös nämä