Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kuinka liikuntakipinäni heräsi uudestaan ja Kilometrihaaste vuodelle 2016

Lähde mukaan Kilsajahdin ja Smartumin Miljoonajahtiin

Kirjoitettu 8.1.2016, Anni Hyökyvaara

En ole ikinä ollut mikään varsinainen himourheilija vaikka harrastinkin koripalloa koko nuoruusvuoteni. Koripalloa pelatessani en ikinä ajatellut käyväni treeneissä niinkään itse liikunnan vuoksi, vaan motivaatio syntyi mielekkään lajin tuomasta pelinautinnosta, pelikavereista ja onnistumisen kokemuksista. Harjoituksissa käyminenkin monta kertaa viikossa oli vain osa rakasta harrastusta.

Tiedostin, että liikuntaa pitäisi harrastaa terveyden takia ja halusin olla hyvässä kunnossa, mutta se ei riittänyt motivoimaan minua.

Koripallo loppui, kun loukkaantumiset pakottivat jättämään harrastuksen. Koripallon jäätyä liikunnan harrastaminen muuttui epäsäännölliseksi ja kausittaiseksi. Tiedostin, että liikuntaa pitäisi harrastaa terveyden takia ja halusin olla hyvässä kunnossa, mutta se ei riittänyt motivoimaan minua säännölliseen lenkkeilyyn tai kuntosalilla treenaamiseen. Aina oli jotain parempaa tekemistä, joka ohitti liikunnan prioriteeteissäni. Vuosien aikana lenkkien väli venyi aina vaan pidemmäksi ja pikkuhiljaa kynnys lenkille lähtemiseen tai salikortin hankkimiseen kasvoi todella suureksi.

Pari vuotta sitten tein päätöksen saada liikunnan takaisin elämääni ja aloin laskemaan viikoittain kertyviä kilometrimääriä. Ensimmäiset viikot keräsin kävelykilometrejä ja muutaman viikon jälkeen kilometrejä kertyi myös hölkäten. Viikolle asetetun kilometritavoitteen suorittaminen motivoi lenkille lähtöön, koska tavoitteen saavuttaminen tuntui konkreettiselta.

Viime vuoden alussa asetin itselleni kilometrimääräisen viikkotavoitteen, 20 km, jota keräsin kasaan kävellen ja juosten. Viikkotavoitteeni ei täyttynyt joka viikko, mutta mukana oli paljon viikkoja, jolloin kilometrejä kertyi reilusti yli tavoitteeni. Tärkeintä kuitenkin oli, että liikunta pysyi säännöllisenä muutamista repsahdusviikoista huolimatta ja kuntoni nousi. Vuoden 2015 loppuun mennessä olin kerännyt 1075 kävely- ja juoksukilometriä, eli noin 20,5 km/ viikko. Se tarkoitti, että huolimatta viikoista, joina kilometrejä ei kertynyt, olin vuoden aikana päässyt tavoitteeseeni ja jopa niukasti yli!

Entinen minä olisi helposti jättänyt lenkit väliin ajatellen, että huomenna huvittaa varmaan enemmän.

Viikoittaisten kilometrien kerääminen innostaa minua liikkumaan säännöllisesti ja lähtemään lenkille silloinkin, kun ei välttämättä oikeasti tekisi mieli. Entinen minä olisi helposti jättänyt lenkit väliin ajatellen, että huomenna huvittaa varmaan enemmän. Oma onnistumiseni innostaa jatkamaan kilsajahtiani ja tänä vuonna se tulee olemaan koko vuoden projekti, jonka tavoitteena on päihittää viime vuonna saavuttamani kilometrimäärä.

Koripalloaikoina opin siihen, että joukkue ja yhteinen päämäärä on suuri motivaation ja tuen lähde ja tähän asti Kilsajahti on ollut minulle yksilölaji. Oman viikkotavoitteeni saavuttamisen lisäksi motivoidun suuresti siitä ajatuksesta, että voisin kannustaa muita kilometriurakkaan mukaan kanssani. Siksi päätinkin tehdä tänä vuonna jotain itselleni ennenkuulumatonta: kirjoittaa oman tarinani, jakaa sen muiden kanssa ja haastaa muut mukaan Kilsajahtiin kanssani.

Kilometrihaaste vuodelle 2016

Minun oma tavoitteeni alkaneelle vuodelle on 1500 liikuttua kilometriä. Haastan tavoittelemaan kanssani miljoonaa yhteisesti liikuttua kilometria tämän vuoden aikana!

Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa kirjaamalla liikutut kilometrit maksuttomaan Kilsajahti-sovellukseen. Mukaan lasketaan kaikki Kilsajahdin Miljoonajahti 2016 -tiimiin liittyneiden kävely-, juoksu-, pyöräily- ja hiihtokilometrit. Tiimin jäsenenä pääset kilvoittelemaan, keskustelemaan, tsemppaamaan ja seuraamaan muiden ryhmän jäsenten kilometrimääriä. Ota haaste vastaan ja jaa sitä eteenpäin. Mitä enemmän meitä on mukana, sen motivoivampaa kilsajahti on – eikö?

Näin olet mukana Miljoonajahti 2016 -haasteessa

  1. Klikkaa itsesi sivulle kilsajahti.fi ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään
  2. Aseta oma viikkotavoitteesi palvelun avustuksella
  3. Liity Miljoonajahti 2016 -tiimiin syöttämällä koodi: 1FGNPZ8A palvelun Tiimit -sivulta löytyvään sille tarkoitettuun kenttään
  4. Haasta perhe, kaverit ja työporukka mukaan lähettämällä kutsu palvelusta tai jakamalla kutsukoodia
  5. Aloita kilometrijahti ja kirjaa keräämäsi kilometrit ylös palveluun
  6. Mennään yhdessä kohti miljoonaa kilometriä!

Miljoonajahti 2016 -haaste myös Smartum Stagessa

Smartum tarttui Miljoonajahti-haasteeseen, ja haastammekin kaikki asiakkaamme henkilökuntineen mukaan keräämään miljoonaa kilsaa kasaan. Haasteen etenemistä seurataan Smartum Stagessa ja Kilsajahti.fissä koko vuoden ajan.

Rekisteröidy Miljoonajahtiin, voita nippu Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleitä

Nyt jos koskaan on hyvä hetki motivoida itsesi kilsajahtiin. Aloita rekisteröitymällä Miljoonajahti 2016 -tiimiin Kilsajahti.fissä. Tammikuussa mukaan lähteneiden kesken arvotaan nippu Smartum Liikunta- ja Kulttuuriseteleitä (arvo 50€), joilla voit vaikka jahdata kilsoja sisätiloissa tai nauttia kulttuurielämyksistä liikunnan ohella!

Kirjoittajasta

Kilsajahdin Anni Hyökyvaara

Anni Hyökyvaara on 26-vuotias entinen koripalloilija, joka nykyään etsii uutta tapaa pitää itsensä säännöllisesti liikkeessä. Juoksukuntoa Anni on jahdannut 2 vuotta, ja pikkuhiljaa hölkkälenkit alkavat vaihtua juoksuaskeliin. Kunto pysyy yllä kävely- ja juoksulenkein sekä kesäkaudella pyöräillen, kankeutumista Anni välttää joogaamalla.

Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Kilsajahti.fi-sivustolla, jonka toinen perustajista Anni on.

Kilsajahti on maksuton sovellus, joka motivoi liikkumaan

Kilsajahti on maksuton sovellus, joka auttaa asettamaan oman viikoittaisen kilometritavoitteen, jota jahdataan kokoon kävellen, juosten, pyöräillen ja hiihtäen. Liikutut kilometrit kirjataan sovellukseen. Tutustu, rekisteröidy ja lähde mukaan Miljoonajahtiin: Kilsajahti.fi.

Lue myös nämä