Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Lapsi mukaan töihin -päivä toi lapset työpaikoille

Lapsi mukaan töihin -päivä Smartumissa
Smartumin asiakkuusjohtaja Kalle Lehtinen toivottaa päivän kunniavieraat tervetulleiksi.

Perjantaina 18.11. vietettiin kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Myös Smartumissa ajateltiin, että lasten on hyvä nähdä, missä ja millaista työtä heille tärkeät aikuiset tekevät.

Piparien koristelua, pelejä ja palavereissa vierailua

Smartumlaiset ilmoittivat päivään kaikkiaan 15 iältään 3-12-vuotiasta lasta. ”Järjestimme erilaisia toiminnallisia pisteitä ja tekemistä, jotta kaikenikäiset lapsivieraat viihtyisivät mukana. Ohjelmassa oli muun muassa piparien koristelua, piirustuskilpailu, leffojen katsomista sekä erilaisia leikkejä, joista vastasivat Hoivanetin ammattitaitoiset työntekijät”, kertoo Smartumin henkilöstöpäällikkö Nina Leppäkangas. ”Työ ja muu elämä liittyvät yhä enemmän saumattomasti yhteen ja paljon puhutaan työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisesta. Kutsumalla lapset vanhempiensa mukana töihin, halusimme työnantajana osoittaa välittävämme työntekijästä ja tämän työn ulkopuolisesta elämästä, mihin perhe kuuluu yhtenä tärkeänä osana. Päivä lisäsi toivottavasti myös lasten tietoisuutta oman aikuisen työstä ja ymmärrystä siitä, miksi töihin on mentävä, joskus kovassakin kiireessä kesken aamutouhujen”, Leppäkangas jatkaa.

Lapsi mukaan töihin -päivän takana ovat lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Päivä ajoittui sopivasti YK:n lapsen oikeuksien viikolle. Hankkeen nettisivuilla todetaan, ettei moni lapsi tiedä, tai ainakaan osaa selittää, millaista työtä vanhemmat tekevät. Tätä mieltä olivat smartumlaisten lapset vanhempiensa työtehtävistä:

Äiti leipoo kakkuja, Pessi 5v.

Isi lataa kännykkää, Annika 5v.

Äiti tekee töitä, Fiia 4v.

Isi tekee lounasrahoja, Oscar 6v.

En mä ihan vielä tiedä, Tino 7v.

Äiti on tosi paljon palavereissa. Ja jos sillä ei ole palavereita, se on syömässä tai koneella, Hertta 8v.

"Nyt tiedän, miksi äiti on joskus pitempään pois"

Lapsi mukaan töihin -päivä Smartumissa

Smartumin muutoshallintapäällikkö Anne Silván on pitkäaikaisimpia smartumlaisia. Annen mukana töissä oli 12-vuotias Jenni

Jenni, onko tärkeää päästä näkemään, missä äiti käy töissä?

Oli kiva tietää enemmän, mitä äiti tekee. Koska jos äiti tekee joskus pitkiä päiviä, nyt tietää, miksi äiti on pois. Tai tietää, miksi ei saa häiritä, jos äidillä on juuri joku haastava hetki töissä. 

Mitä opit päivän aikana?

Sain tehdä vähän työjuttuja ja nyt tiedän, minkälaista töissä on. Tutustuin myös uusiin ihmisiin ja opin, että vaikka tämä on yksi työpaikka, täällä on monia eri töitä. Äiti tekee yhtä juttua, mutta joku muu tekee ihan muita asioita.

Mikä on oma toiveammattisi?

Pienenä jossain haastattelussa sanoin, että haluaisin olla makaroninkeittäjä. Mutta en tietenkään enää. Haluan tehdä jotain, missä pääsee tekemään omaa juttua, sitä mistä pitää. En vielä tiedä, mitä se on.

Hoivanetin Lapsiparkki apuna lastenhoidossa

Smartumlaisten lapsia olivat leikittämässä Hoivanetin kaksi ammattitaitoista työntekijää, Nina ja Helmi. Hoivanet tarjosi Smartumille Lapsiparkki-palveluaan kuultuaan, kuinka suurella joukolla smartumlaiset olivat tuomassa lapsia mukaan töihin. Alla olevalla videolla Hoivanetin toimitusjohtaja Minna Isotalus kertoo Lapsiparkista ja tilanteista, joissa yritykset hyötyvät palvelusta.

Lisätietoa Hoivanetistä: hoivanet.fi

Lisätietoa Lapsi mukaan töihin -päivästä: lapsimukaantoihin.fi

Lue myös nämä