Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Liikkuminen on auki olemista

Mimmi Koukkari hurahti liikuntaan sattumalta.
Mimmi Koukkarin, 47, kiinnostus liikuntaan heräsi aikoinaan yhdessä silmänräpäyksessä.

”Olen työskennellyt päätoimisena liikunnanohjaajana viisi vuotta. Pienenä inhosin liikuntaa. Ala-asteen liikunnanopettajani todennäköisesti voimakkaasti kääntyilee haudassaan, kun hän kuulee, mitä teen työkseni. Sitä ei olisi silloin voinut välttämättä kuvitella.

Olin tuolloin todella ujo ja sisäänpäinkääntynyt – ja liikkuminen on auki olemista. Koulussa se oli aina kilpailua, siksikään en siitä tykännyt.

"Ajattelin häntä katsoessani, että kun minä olen seitsemänkymmentävuotias, hyppään tuosta."

Aloin liikkua vasta kaksikymppisenä. Kaikki alkoi yhdestä selkeästä tapahtumasta tavaratalo Stockmannin edessä. Suojatiellä oli aika korkea reunakivetys. Näin ihanan hauraan rouvashenkilön ja mietin, uskaltaako hän astua sen yli. Ajattelin häntä katsoessani, että kun minä olen seitsemänkymmentävuotias, hyppään tuosta.

Niinpä aloin liikkua: se tapahtui kertalaakista. Totta kai olin aina ajatellut, että pitäisi ja pitäisi, mutta varsinainen liikunnan harrastaminen alkoi tuolloin. Menin ensin kuntosalille, mikä oli matalan kynnyksen juttu. Sitten eräs ystäväni houkutteli minut ryhmäliikuntatunneille ja spinningiin, joka tuntui hirveältä.

Noin viisitoista vuotta sitten menin kurssille, joka piti sisällään astangajoogan ja pilateksen alkeet. Se oli yksi elämäni käänteentekeviä kohtia: ehkä ensimmäinen kerta, kun joku sanoi minulle, että olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet. Tämä on totta kai itsestään selvää, mutta kukaan ei ollut koskaan sanonut sitä ja oli minulle siksi iso oivallus. Ensimmäisen kerran elämässäni aloin pohtia sallimista, sitä että ei tarvitse olla täydellinen eikä osata kaikkea.

Tein astangajoogaa jonkin aikaa, ja erityisesti sen henkinen, mieleen liittyvä puoli kiehtoi minua paljon. Tämän jälkeen aloin harrastaa säännöllisesti pilatesta ja ajauduin enemmän sen maailmaan. Se oli toinen todella iso juttu.

Pilates on liikkumisen aakkoset. Sillä voi kirjoittaa liikkeen kirjoja, ja se antaa mielestäni pohjan kaikelle. Sen avulla oppii kannattelemaan itseä ja tekemään liikettä kehoa kunnioittaen.

Ohjaamisen maailmaan minut houkutteli Suomessa spinning-ohjaajana työskennellyt Anthony Conyers. Hän painosti, että minun pitää alkaa ohjata spinningiä ja ryhtyi sitten itse kouluttamaan minua. Ensimmäisen kerran ohjasin spinningiä noin kahdeksan vuotta sitten.

Ensin tein ohjaustyötä aiemman työni ohella, kunnes rohkaistuin hakemaan Pilates-opettajakouluun. Myöhemmin opiskelin myös laitepilates- ja kahvakuulaohjaaksi, ja tällä hetkellä opiskelen joogaopettajaksi. Nykyisin työskentelen ohjaajana työkseni.

Spinning on lajeistani ainoa, jonka täsmään musiikin biittiin. Ehkä eniten rakastan sitä, miten musiikilla voi luoda tunnelmia ja hiki lentää.”

Lue myös nämä