Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon a0959d54d92197ed4e79ef43d3978da1984be5fa6f6809ff14908a4cc92f9ec1 Top bar logo 53b61cbb6b854e6ec59fdf3d3482a6f5647563cea0ec3044d53a631d3e3bbc39
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Mikä ihmeen putkirullaus? Tässä 5 syytä kokeilla "foam rolleria"

Foam roller eli putkirullaus tehostaa treeniä ja palautumista.

Foam rolling, eli suomeksi putkirullaus, on viime vuosina trendiksi noussut lihashuollon tapa, jossa lihaksia ‘rullataan’ auki tarkoitukseen valmistetuilla putkilla, niin kutsutulla foam rollerilla. Onpa putkirullausta kutsuttu myös köyhän miehen hieronnaksi.

Putkirullaus on loistava keino edistää palautumista ja huoltaa lihaksia, eikä alkuun pääseminen vaadi suuria sijoituksia. Onkin hämmentävää, miten pieni määrä ihmisiä tuntuu löytäneen putkirullauksen ihanuuden!

5 hyvää syytä kokeilla putkirullausta "foam rollerilla"

  1. Putkirullaus parantaa lihasten verenkiertoa ja auttaa ennaltaehkäisemään lihasvammoja.
  2. Putkirullausta voi harrastaa vaikka televisiota katsellessa, eikä se vaadi suurta tilaa tai sijoituksia.
  3. Rullauksen avulla voi parantaa suhdettaan omaan kroppaansa ja ymmärtää paremmin sen toimintaa.
  4. Rullaamisen avulla saat auki tehokkaasti reisien, pakaroiden, pohkeiden, leveiden selkälihasten, yläselän ja rintalihasten jumit.
  5. Sopii alku- ja/tai loppuverryttelyyn. Pehmitä lihasryhmiä ennen harjoitusta tai avaa rasittuneet lihakset nopeasti.

Alkuun rullailu saattaa tuntua omituiselta ja tuntumaa voi olla vaikea saada osumaan oikeisiin paikkoihin. Lisäksi putken käytössä on muutamia huomionarvoisia seikkoja; esimerkiksi alaselkää ei suositella rullailtavaksi rullan avulla.

Alkuun päästäksesi voit hypätä ryhmäliikuntatunnille, jolla käydään läpi putkirullauksen tekniikkaa. Esimerkiksi Foreverin Roller-tunnilla opastetaan rullan käyttöön ja lihasten avaamiseen.

Foreverin ja muut liikuntapaikat löydät Smartum Polusta, jossa maksat tunnit kätevästi myös Smartum Saldollasi. Klikkaa Smartum Polkuun tästä.

Lue myös nämä