Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Mitä lempivärisi sinulle kertoo? Oranssi

Mitä oranssi väri tarkoittaa
Kuva: 123RF

Hakeudutko vaatekaupassa oranssia hehkuvien rekkien luo? Entä koristaako kotiasi usein kulhollinen appelsiineja? Taidat rakastaa elämää!

Värit kertovat yllättävän paljon meistä, asenteistamme ja tunteistamme. Ei ole välttämättä sattumaa, että ympärillesi, kotisi sisustukseen, vaatteisiisi ja jopa ruokiin on hiipinyt juuri tiettyjä värejä. Väreillä voikin joinain hetkinä olla meihin ja mielialaamme voimakaskin vaikutus. Värit pitävät sisällään kiehtovia viestejä, joihin kannattaa tutustua. Katso, mitä oranssi sinusta, ja sinulle, kertoo.

Mitä oranssi merkitsee?

Jos rakastat oranssia, rakastat elämää

Oranssi on ulospäinsuuntautunut, iloinen ja sinnikäs väri. Sen sanotaan tasapainottavan tunteita ja älyä ja tuovan meissä esiin halun palvella toinen toistamme. Jos rakastat oranssia, rakastat elämää: oranssi nostaa masennuksesta, yksinäisyydestä ja väsymyksestä. Oranssi on monissa uskonnoissa pyhä väri ja auringon symboli, joka liitetään myös ruokahaluun ja luovuuteen.

Juttusarjassa esitellään värien vaikutusta. Lähteenä on käytetty Stagessa aiemmin julkaistua Pia Sievisen artikkelia ”Värit kertovat, mitä meille kuuluu”.

Lue myös nämä