Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Mitä lempivärisi sinulle kertoo? Punainen

Punainen väri edustaa valtaa ja itseluottamusta sekä uutta elämää.
Punainen on elämän ja elinvoiman väri. Kuva: 123RF

Käsi ylös, jos lempivärisi on punainen? Näin joulun aikaan koteihin ja pukeutumiseen katsoessa voisi kuvitella, että useampikin käsi nousee.

Joulu on toki poikkeus värien käytössä; silloin ympärillä nyt vain kuuluu olla punaista, vihreää ja kultaista. Vaan tiesitkö, että värit kertovat sinusta yllättävänkin paljon? Ei ole ihan sattumaa, että ympärillesi - sisustukseen, vaatteisiin, jopa ruokiin, on päässyt enemmän tiettyjä värejä kuin toisia, usein ihan huomaamatta. Jos lempivärisi on punainen, tätä väri sinulle, ja sinusta, viestii.

Punainen

Punaista pidetään elämän ja elinvoiman värinä – voimakkaana, huomiota vaativana ja eteenpäin pyrkivänä se herättää intohimoja. Oikein käytettynä punainen edustaa valtaa, voimaa ja itseluottamusta. Kirkkaat punaisen sävyt edustavat rakkautta ja uuden elämän syntymää. Siksi se on hyvä väri elämään väsyneille, aneemisille ja harhaileville ihmisille.

Annetaan punaisen voimaannuttaa, jouluna ja sen jälkeenkin!

Juttusarjassa esitellään värien vaikutusta. Lähteenä on käytetty Stagessa aiemmin julkaistua Pia Sievisen artikkelia ”Värit kertovat, mitä meille kuuluu”.

Lue myös nämä