Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Mitä lempivärisi sinulle kertoo? Valkoinen

Valkoinen väri merkitsee toivoa ja oikeudenmukaisuutta.
Hallitseeko valkoinen vaatekkaappiasi? Olet ehkä täynnä toivoa ja viattomuutta. Kuva: 123RF

Viime päivien lumipyryn myötä valkoista on nyt kaikkialla. Onni niille, joiden lempiväri on valkoinen! Vaan entäs ne, joita lumi enemmänkin ärsyttää. Voisiko ärsytystä laimentaa tieto, että valkoisen lumen katselulla on aika lailla positiivisia vaikutuksia.

Värit kertovat meistä, ja meille, yllättävän paljon. Kun katsot ympärillesi kotisi sisustusta, vaatteitasi, jopa ruokavalintojasi, korostuvat niissä tietyt värivalinnat. Ei ole ihan sattumaa, että elämääsi on päässyt enemmän tiettyjä värejä kuin toisia, usein jopa ihan huomaamatta. Jos lempivärisi on valkoinen, tätä väri sinulle, ja sinusta, viestii.

Mitä valkoinen merkitsee

Valkoinen pitää sisällään kaikki sateenkaaren värit. Se kuvastaa puhtautta, toivoa, viattomuutta ja oikeudenmukaisuutta. Valkoisessa on myös keveyttä, se viilentää ja antaa tilaa. Valkoinen poistaa myös kielteisyyttä, rohkaisee hyväksymään ja antamaan anteeksi.

Juttusarjassa esitellään värien vaikutusta. Lähteenä on käytetty Stagessa aiemmin julkaistua Pia Sievisen artikkelia ”Värit kertovat, mitä meille kuuluu”.

Lue myös nämä