Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Parasta on yhdessä liikkuminen

Pauligin juoksijat Naisten Kymppi -brunssilla

Paulig on ollut mukana Naisten Kympillä jo vuodesta 1988. Monikymmenpäisen naisjoukon kannustajina ja huoltajina toimivat tuotannon pojat, joiden järjestämä brunssi saa hymyn huulille ja veden kielelle.

Paulig-konserni on vuonna 1876 perustettu kansainvälinen elintarviketeollisuuden perheyritys, joka tunnetaan vahvoista brändeistään kuten Paulig, Santa Maria ja Risenta. Yhtiöllä on erityisen vahva asema Pohjoismaissa, Baltiassa sekä Venäjällä, ja tuotteet ovat johtavia brändejä useissa Euroopan maissa. Yhtiöllä on Helsingissä noin 350 ja yhteensä noin 1 900 työntekijää.

Pauligin viestintäkoordinaattori Minna Olkkola kertoo yhtiön kannustavan työntekijöitään liikkumaan, koska se lisää työssäjaksamista ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin. Smartumin liikuntasetelit tekevät hyvin kauppansa ja monenlaiset kulttuuri- ja liikuntakerhot saavat yhtiöltä vuosittain tukea toimintaansa.

- Kerhotoimintaa on ollut aina 1940-luvulta lähtien. Kun tulin taloon lähes kaksikymmentä vuotta sitten, meillä oli yli kaksikymmentä todella aktiivista kerhoa. Tänä päivänä kerhoja on kymmenen. Nykyisin harrastamisen trendi on muuttunut. Ihmiset haluavat liikkua itsenäisesti ja lähellä omia kotejaan. Siihen tarpeeseen liikuntasetelit vastaavat mainiosti.

Kymppi kerran vuodessa

Oma tuttu porukka madaltaa osallistumisen kynnystä ja lisää liikunnan iloa.

Juokseminen ei kuulu Minna Olkkolan harrastuksiin, mutta hyvässä porukassa kymppi taittuu kuin huomaamatta. Naisten Kymppi on joka keväinen traditio.

- En treenaa juoksua lainkaan ja sen tuntee Kympin jälkeen lihaksissa koko seuraavan viikon. Etukäteisvalmistautumisesta ei olisi kuitenkaan haittaa. Ensi kevääksi olemme suunnitelleet ottavamme joltakin juoksuvalmentajalta pari ohjattua treenikertaa ennen tapahtumaa.

Olkkolan mukaan Naisten Kympin suosio on säilynyt Pauligilla korkeana vuodesta toiseen. Oma tuttu porukka madaltaa osallistumisen kynnystä ja lisää liikunnan iloa. Ensimmäisen kerran Pauligin naiset osallistuivat Naisten Kympille jo vuonna 1988. Tapahtuman osallistujajoukko on mainio läpileikkaus talon henkilöstöstä.

Naisten Kympillä hallinnon ja tuotannon ihmiset ovat suloisesti sekaisin ja kuulumisia tulee vaihdettua puolin ja toisin.

- Tuotannossa työskennellään kolmessa vuorossa ja osaan porukasta törmää harvoin. Naisten Kympillä hallinnon ja tuotannon ihmiset ovat suloisesti sekaisin ja kuulumisia tulee vaihdettua puolin ja toisin. Myös meidän ”pojat” ovat hengessä mukana. Lähes joka vuosi he ovat järjestäneet jonnekin maalin liepeille oman huoltopisteen, jossa on ollut tarjolla kuohuvaa ja pientä purtavaa. Jälkihuoltoa odotetaan vähintään yhtä paljon kuin itse tapahtumaa, Olkkola naurahtaa.

Kirjoittaja: Taru Schroderus

Naisten Kymppi juostaan jälleen toukokuussa 2017. Ilmoittautuminen on jo käynnissä osoitteessa naistenkymppi.fi.

Lue myös nämä