Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Pidä hauskaa töissä!

"Toimistolle ei tulla vain työn takia, vaan myös ihmisten", sanoo nuorempi konsultti Karoliina Kanerva Workspacesta.

Toimivien työtilojen lisäksi työssä viihtymiseen vaikuttavat hyvä ilmapiiri, vuorovaikutus työntekijöiden kesken, oma asenne ja se, miten johto mahdollistaa ja tukee hyvää työtä ja sen tekemistä. Kun henkilökunta voi työpaikalla hyvin, tehokkuus ja tuloksellisuus yrityksessä paranevat.

Kun esimiehen ja työntekijöiden välillä vallitsee luottamus ja käskyttämisen sijaan johto on samalla viivalla työntekijän kanssa, lopputulokset ovat hedelmällisiä. Nykyään on tärkeää myös etätöiden mahdollistaminen ja luova työskentely muuallakin kuin työpöydän ääressä.

"Toimistolle ei tulla pelkästään työn takia, vaan myös ihmisten takia. Digitalisaation ansiosta monia töitä voi tehdä missä tahansa,” kertoo nuorempi konsultti Karoliina Kanerva työympäristöjen uudistamiseen ja muutosjohtamiseen erikoistuneesta konsultointi- ja sisustussuunnittelutoimisto Workspacesta.

Monitilatoimistot yleistyvät

Avoimet, yhtenäiset työtilat yleistyvät. Nykyään ei tosin enää puhuta avokonttoreista, vaan monitilatoimistoista.

“Yhä useammat yritykset luopuvat työntekijöiden omista huoneista ja siirtyvät monitilatoimistoihin. Muutoksesta viestimisellä on suuri merkitys. Jos oma huone vain napataan pois, se voi aiheuttaa jopa identiteettikriisin. Yritysten kannattaisi palkita jo etukäteen työntekijää muilla keinoin kuin omalla huoneella.”

Vaikka etätyö on lisääntynyt, toimitiloilla on yhä merkitystä. Viihtyisät tilat nostavat yrityksen brändi-imagoa ja työntekijöiden motivaatiota. Ergonomisilla tilaratkaisuilla luodaan lisää viihtyvyyttä. Työpaikoilla voi olla puhelintiloja, hiljaisia huoneita, sohvaryhmiä, joissa voi kahvitella ja jutella vapaasti. Älyviherseinä puhdistaa sisäilmaa, tuottaa happea ja ehkäisee väsymystä.

“Kun työntekijästä on kiva tulla töihin, ylpeys omasta työpaikasta ja organisaatiosta näkyy työn jäljessä. Kun kokee oman työnsä merkitykselliseksi, se vaikuttaa työmotivaatioonkin.”

Työntekijällä myös vastuu

Se, että esimies luottaa työntekijään ja antaa vapautta, tarkoittaa myös sitä, että työntekijällä on vastuu siitä, ettei hän käytä luottamusta väärin. Oma työ kannattaa rytmittää niin, että kaiken tarvittavan saa tehtyä työpäivän aikana. Omia työnteon tapoja kannattaa välillä pysähtyä tutkimaan, ja päivän aikana voi vaihtaa työskentelypaikkaa useammankin kerran.

“Voit tehdä esimerkiksi listan siitä, kuinka paljon teet keskittymistä vaativaa työtä, kuinka paljon päivässä on tapaamisia ja minkä verran puhut työpäivän aikana puhelimessa”, Karoliina Kanerva vinkkaa.

Omalla työasenteellakin on merkitystä. Jos työskentelet avoimella ja innokkaalla fiiliksellä ja jaat tietotaitoasi kollegoille, kaikilla on mukavaa.

“Voit ajatella vaikka niin, että se, mitä saat yksin aikaiseksi, ei ole koskaan niin hyvä kuin mitä saat aikaiseksi yhdessä työkavereiden kanssa.”

Lue myös nämä