Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Savuttomana kolme vuotta!

Olen lokakuussa ollut kolme vuotta ilman tupakkaa. Olin polttanut 16 vuotta yli askin päivässä. Lopettaminen ei todellakaan ollut helppoa, mutta perheeni, ystävieni ja työantajan avulla selvisin mahdottomalta tuntuvasta urakasta.

Minusta oli hienoa, että työnantajani Smartum tuki minua tässä asiassa niin, että maksoi minulle tupakoinnin lopettamiseen tarkoitetun lääkehoidon. Vuosipäivän kunniaksi olen luvannut tuoda jotain omatekemää leivonnaista työkavereille.

Savuttomuus on tuonut minulle paljon positiivisia asioita elämässä. Parhaiten on jäänyt mieleeni ensimmäinen lenkkeilyni oltuani kaksi viikkoa polttamatta. En ollut juossut vuosiin ja päätin huvikseni kokeilla, miltä tuntuisi juosta. Ensimmäistä kertaa noin 16 vuoteen minua ei pistänyt keuhkoihin juostessa. Tunne oli niin hyvä, että melkein itkin ilosta. Sen jälkeen juoksin usein aamuisin rautatieasemalta Kamppiin töihin. Ihan vain sen takia, että pystyin juoksemaan. Pitkän matkan juoksijaa minusta ei ole vieläkään tullut, mutta olen innostunut myös muista kuntoilulajeista. Käyn satunnaisesti spinning-tunneilla ja kuntosalilla.

Tästä kaikesta on jäänyt päällimmäiseksi tunne, että jos pystyin lopettamaan tupakoinnin, niin pystyn halutessani mihin vain! Ja jos minä pystyin tähän, niin sitten pystyt sinäkin!

Kati

Lue myös nämä