Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Seikkailusta energiaa arkeen!

Koe seikkailupuisto Huippu smartumeilla

Tuntuuko siltä, että ainainen rutiini puuduttaa ja arki kyllästyttää? Mieli janoaa vaihtelua ja seikkailuja? Joskus pienikin irtiotto auttaa. Voi esimerkiksi pohtia erilaisia uusia luovia tapoja suoriutua arkiaskareista. Poiketa rutiineista kokeilemalla uusia ruokareseptejä, kulkemalla työmatkan uutta reittiä − tai lähtemällä seikkailuun!

Seikkailupuisto Huipussa noustaan arjen yläpuolelle jopa 18 metrin korkeuteen. Latvuksissa voi itse kokea, miltä maailma näyttää oravan tai linnun näkökulmasta.

Metsässä mieli ja keho tutkitusti lepäävät ja virkistyvät. Seikkailu yläilmoissa taas on hyvä tietoisen läsnäolon harjoitus, sillä se vaatii keskittymistä käsillä olevaan hetkeen. Mielessä pyörivät turhat ajatukset karisevat ja stressi hellittää.

Seikkailupuistossa turhat ajatukset katoavat

Huipussa hauskanpitoon yhdistyy kuntoilu

Yläilmoissa ei lasketa toistoja, oteta aikaa eikä kilpailla senteistä tai metreistä. Kun keskittyy seuraavaan askeleeseen ja hauskoihin haasteisiin, kaksikin tuntia hurahtaa kuin huomaamatta. Seikkailu ei ole kuitenkaan pelkkää hauskanpitoa, vaan se myös tuntuu koko kehossa.

”Kiipeilypuistossa seikkaileminen ja kiipeileminen kehittää erityisesti ylävartalon ja käsien lihasvoimaa”, sanoo liikuntatieteen kandidaatti Sami Viksten, joka tuntee Huipun radat läpikotaisin. Hän on kolmatta kesää Huipussa töissä. ”Samalla tasapainoisen asennon ylläpitäminen yläilmoissa rasittaa ja kehittää keskivartalon lihaksistoa”, Sami jatkaa ja muistuttaa, että ylä- ja keskivartalon lihaskunnosta huolehtiminen on erityisen tärkeää istumatyötä tekevälle.

Voimaannuttavia elämyksiä kaikenkuntoisille

”Fyysisen rasituksen lisäksi seikkaileminen tarjoaa jatkuvasti onnistumisen ja itsensä voittamisen elämyksiä”, Sami kertoo. Hänestä Seikkailupuisto Huipun kahdeksan rataa tarjoavat sopivia haasteita kaikenkuntoisille.

Seikkailupuisto Huipun yläköysiradoilla edetään puusta puuhun esimerkiksi erilaisia siltoja ja huojuvia palkkeja pitkin, tunnelissa ryömimällä ja käsivoimin verkossa. Seikkailijoilta ei vaadita huippukuntoa, ripaus uskallusta riittää. Seikkailun päätteeksi itsensä voittaminen palkitaan vauhdikkaalla liu’ulla maan kamaralle.

Huipun radat on suunniteltu etupäässä elämyksellisiksi, ja huimapäitäkin on muistettu. Moni ihastui Huipun viime kesän uutuuteen Tarzan-hyppyyn. Millainen Tarzan-huuto sinusta lähtee?

Smartumeilla nouset yläilmoihin Seikkailupuisto Huipussa sekä useissa muissa seikkailupuistoissa ympäri Suomen. Etsi lähin seikkailusi käyttökohdehausta.

Lue myös nämä