Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Smartum lajitestaus - vannetanssi

Nina kävi kokeilemassa itselleen täysin uutta lajia, vannetanssia, Smartum-verkoston MoodforHoopissa. Yllä olevalta videolta näet, miten vannetanssi Ninalta sujui.

Kokeilitko vannetanssia ensimmäistä kertaa?

Kyllä vain, ei ollut käynyt mielessänikään tällainen laji, ennen kuin sattumalta ystävä laittoi Facebookin kautta viestiä, kiinnostaisiko jotakuta lähteä kokeilemaan vannetanssia.

Mikä vannetanssissa oli hauskinta?

Lapsuuden muistot, jotka väkisinkin tulivat mieleen. Vannetta ei juuri ole lapsuuden jälkeen tullut pyöriteltyä, joten oli hauska huomata, että taito on kuitenkin kuin pyörällä ajaminen; kun sen kerran oppii, sen osaa aina.

Mikä oli haastavinta?

Kaikki, mitä piti tehdä peruslannepyörittelyn lisäksi! Oli myös hauska huomata, miten haasteellisuus muuttui sen mukaan, minkä painoinen tai kokoinen vanne oli. Vanteen siirtäminen paikasta toiseen vauhdissa oli ehdottomasti haastavinta.

Millaiset fiilikset kokeilusta jäivät?

Hymyssä suin lähdin pois. Vannetanssi on ehdottomasti hyvän mielen tunti.

Suosittelisitko vannetanssia?

Suosittelen sellaiselle, joka haluaa kokeilla jotain oikeasti erilaista, mieltä ja kehoa hellivää. Uskoisin sen olevan fyysisesti hyväksi lantion ja selän seudulle, kuin myös käsivarsille ja olkapäiden seudulle. Hurja hiki siinä ei tullut, mutta lämmin kyllä, ja syke nousi ajoittain sopivasti rasvanpolton lukemiin.

Voisiko lajista tulla vakioharrastuksesi?

Never say never, mutta ainakin tällä hetkellä minua kiehtovat enemmän fyysistä voimaa vaativat lajit. Jos olisi enemmän vapaa-aikaa, voisi vannetanssi ollakin hyvä lisä liikuntarepertuaariini.

Lisää lajitestausvideoita löytyy Smartumin YouTube-kanavalta.

Lue myös nämä