Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Smartumit käyttöön - aloita tuulitunnelilentäminen Pro-lentokurssilla

Tuulitunnelilentäminen (indoor skydiving) on nyt mahdollista myös Suomessa. Tuulitunnelilento on hauska tapa liikkua ja tavata uusia ihmisiä.

Lentäminen tuulitunnelissa vastaa täysin laskuvarjohyppäämisen vapaapudotusta. Harrastuksen voi aloittaa kuka tahansa yli viisivuotias perusterve ihminen, joka ei ole raskaana ja jolla ei ole rakenteellisesti heikko olkapää. Suomessa lajin aktiiveja on noin 300 ja määrä kasvaa koko ajan. Harrastajien ikähaarukka on 6-78-vuotta. Ikä ei ole tässä lajissa este eikä edes hidaste.

Aloittelija lentää yleensä 150-170 km/h vauhdilla

Tuulitunnelissa lennetään alhaalta puhaltavan ilmavirran avulla, jonka nopeutta säädellään 0-300 km/h välillä. Lentonopeus riippuu lentäjän painosta, taitotasosta ja lentämisen lajista. Aloittelija lentää yleensä 150-170 km/h vauhdilla. Turvallisuuden takaa koko ajan vieressä pysyvä koulutettu ohjaaja sekä laiteoperaattori, joka tarkkailee tilannetta lasin takaa ja säätää tuulen nopeutta.

Tuulitunnelilentämisen voi aloittaa alhaisimmillaan 65€ hintaisella lyhyellä makupalalla (koulutus+2min lentoa, joka vastaa 2.5 laskuvarjohyppyä). Ensikertalaisille suosituslennon pituus on 5-7 min (125€ ja 170€).

Pro-lentokurssilta perehdytys tuulitunnelilentämiseen

Tuulitunnelilentämisen perusteisiin pääsee perehtymään Pro-lentokurssilla, jonka aikana opitaan liikkumaan ilmavirrassa ylös- ja alas- sekä eteen- ja taaksepäin. Pro lentäjä -statuksen saadakseen tulee myös osata mennä ja poistua tunnelista itsenäisesti.

Pro lentokursseja on kolmenlaisia:

  • peruskurssi 299€
  • pro lentokurssi kahdelle yht. 500€
  • Pro Platinum 450€.

Pro-statuksen saamisen jälkeen lentäjä saa oikeuden osallistua Siriuksen Pro lentäjä -tapahtumiin ja ostaa edullisempaa pro-lentoaikaa eli tiimaa.

Mitä tuulitunnelilentoon tarvitaan

Alussa ei tarvita muita varusteita kuin nauhalliset kengät (lenkkarit tai tennarit). Sirius tarjoaa haalarin ja avokypärän osana ensikertalaispaketteja.

Pro-tasolle siirtymisen jälkeen harrastajan varusteisiin kuuluvat mittojen mukaan tehty suitti (lentohaalari), kypärä sekä kyynärpää- ja polvisuojat. Monet hankkivat myös teknisen paidan suitin alle sekä lentokengät ja -hanskat.

Missä tuulitunnelilentämistä voi kokeilla

Tuulitunnelilentoa voi harrastaa Sirius Sportissa Pyhtäällä, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä Porvooseen päin. Katso tästä ajo-ohjeet.

Miten toimia

  • Tarkistaa hinnat ja tee varaus tästä
  • Jos sinulla on smartumeita käytössäsi, tee varaus sähköpostitse: info(at)siriussport.fi

Katso video ensikertalaisen lennosta:

Lisätietoa tuulitunnelilennoista saat Sirius Sportin sivuilta siriussport.fi

Lue myös nämä