Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Unelmasta totta!

Mitä tapahtui, kun voitin Smartumin järjestämän Unelmista totta -kilpailun pääpalkinnon 2500€ oman harrasteunelmani toteuttamiseen?

Olin vajaa puoli vuotta aikaisemmin aloittanut uuden ja jännittävän harrastuksen, teatterin. Teatteri tarjosi minulle uudenlaisen ja mielenkiintoisen ympäristön, jossa tutustua uusiin ihmisiin, osallistua ryhmäharjoituksiin ja kokeilla erilaisia asioita samalla kun hioin taitojani tuottajana. Olin tuttavani kautta päätynyt harrastajateatteri Teatteri Toivoon, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Telakkakatu 6. Teatteri Toivon lahjakkaat ihmiset sekä vanhaan teollisuuskiinteistöön rakennettu tila tekivät minuun vaikutuksen. En ollut koskaan nähnyt vastaavaa. Päätin siis jäädä ja auttaa Teatteri Toivon uusimman produktion Ender's Gamen toteuttamisessa.

Kun näin Smartumin Unelmista totta -kilpailun Facebookissa, osui se kuin naulan kantaan. Pääpalkinnolla voisimme toteuttaa, ei vain minun harrastusunelmani, vaan monen muunkin harrastusunelman! Osallistuin siis pikimmiten ja jäin odottamaan lopputulosta. Lopulta 1.4. (huom: aprillipäivänä) sain soiton Smartumin toimistolta ja minua onniteltiin kilpailun voitosta! En ollut uskoa, enhän minä koskaan voita mitään ja sitä paitsi oli aprillipäiväkin. Nythän kaikki onnistui paremmin kuin osattiin odottaakaan. Eihän minulle käy koskaan näin!

Lopulta vakuutuin ja minut kutsuttiin Smartumin toimistoille Helsinkiin kahville. Smartumilaiset halusivat tavata ja onnitella minua henkilökohtaisesti. Palkintorahoilla hankittiin Teatteri Toivon Ender's Game produktioon treenivarusteita: köysiä, köysitelineitä, kypäriä ja permantomatto. Varusteita käytettiin treenikaudella ja nyt käynnissä olevalla esityskaudellakin osana lavastusta, puvustusta ja turvatoimia. Ender's Gamen jälkeen varusteita käytetään Toivon muissa projekteissa tarpeen mukaan.

Ender's Gamesta tulikin Toivon historian suurin produktio. Upeaan scifi-klassikkoon perustuvassa avaruusseikkailussa näyttelee 18 nuorta miestä ja naista. Sen työryhmään kuuluu yhteensä 35 ihmistä. Koko produktio alusta loppuun on noin vuoden mittainen projekti, joka sisältää yhteensä seitsemän kuukauden treenikauden ja kolmen kuukauden esityskauden. Näytelmä itsessään on kolmituntinen, visuaalisesti huikea spektaakkeli täynnä liikettä, musiikkia (näytelmää varten säveltänyt Erno Hulkkonen) ja hiottua näyttelytyötä. Ohjaajamme Sara Salmenmäki lähti rikkomaan Teatteri Toivon rajoja Ender's Gamella ja onnistui sen lisäksi asettamaan riman korkealle mille tahansa teatterille. Olen ollut ylpeä päästessäni mukaan tällaiseen projektiin. Koko työryhmä seisoo ylpeänä saavutuksemme takana.

Kaikki tämä ei olisi ollut mahdollista ilman Smartumin Unelmista totta -kilpailun voittoa. Kilpailun voitto avasi meille ovia, jotka pienelle harrastajateatterille olisivat olleet tiukasti lukossa. Voitto teki mielekkääksi yhteensä 18 lahjakkaan nuoren miehen ja naisen teatteriharrastuksen näyttelijöinä. Turvavarusteet pitävät heidät turvassa fyysisesti hyvin vaativassa näytelmässä. Voiton avulla hankitut varusteet, pehmusteet ja puvusteet olivat avainasemassa nostamassa Teatteri Toivon Ender's Gamen tasolle, jolle sitä lähdettiin suureellisesti rakentamaan.

Smartumin Unelmista totta -kilpailulla on ollut todellinen vaikutus yhteensä 35 ihmisen unelman toteuttamisessa. Koko Teatteri Toivon puolesta: Kiitos Smartum!

Juuso Liukkonen

Lue myös nämä