Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Värien merkitys: violetti

Violetti värinä rauhoittaa ja puhdistaa.
Kuva: 123RF

Katsopa ympärillesi. Onko kotiisi, vaatteisiisi, jopa ruokiisi eksynyt tiettyjä värejä enemmän kuin toisia? Usein näin käy tiedostamattamme. Värien merkitystä ei pidä vähätellä.

Väri on elektromagneettista värähtelyä ja kulkee aaltomaisesti aivan kuten lämpö ja ääni. Aivot ovat keskeisessä roolissa värien näkemiseen.Ihmiset aistivat eri värejä eri tavalla, mistä johtuu todennäköisesti myös mieltymyksemme eri väreihin. Värien sisällään pitämät viestit ovat hyvin mielenkiintoisia, ja siksi niihin kannattaakin tutustua. Ei ehkä ole lainkaan sattumaa, että pidät juuri tietyistä väreistä.

Onko lempivärisi violetti? Tätä se sinusta, ja sinulle, kertoo:

Violetti

Violetti tunnetaan kaikista ’henkisimpänä’ värinä, joka värähtelee hienovireisesti ja nopeasti. Violettiin liittyy nöyryys, uhrautuvaisuus ja toisten auttaminen. Se on korkeimman minän väri, rauhoittava, pysähdyttävä ja puhdistava. Violetti myös tuo valoa ja herättää luovuuteen.

Juttusarjassa esitellään värien vaikutusta. Lähteenä on käytetty Stagessa aiemmin julkaistua Pia Sievisen artikkelia ”Värit kertovat, mitä meille kuuluu

Lue myös nämä