Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Hyvinvointi

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Vauhtia palautumiseen: 5 ideaa palauttavaan treeniin

Jos sanasta ‘palautuminen’ tulee mieleesi sohvalla löhöily ja omituisen makuiset palautusjuomat, tämä juttu on sinulle! Urheilusuorituksen rasituksesta palautumista voi tehostaa helposti harrastamalla kevyttä liikuntaa. Esittelemme viisi esimerkki-ideaa aktiiviseen palautumiseen.

1. Jooga

Rauhallinen joogatunti voi olla juuri sitä, mitä kroppasi kaipaa kovan treenin jälkeen. Syvään hengittäminen ja rauhoittuminen on lisäksi hyvää vastapainoa yleiselle suorittamiselle. Esimerkiksi Yoga Nordic Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa tarjoaa hathajoogatunteja aloittelijoille tiistaisin ja sunnuntaisin.

2. Venyttely

Huolellinen venyttely voi tehdä ihmeitä niin kropalle kuin mielellekin. Venytellä voi kotonakin vaikka YouTube-videoiden avulla, mutta kätevimmin monipuolinen venyttely onnistuu ohjatulla tunnilla. Esimerkiksi Motivus-kuntokeskukset tarjoavat venyttelytunteja toimipisteillään ympäri Suomea.

3. “Foam rolling”, putkirullaus

Foamrollerin, eli suomalaisittain putkirullan, suosio on ollut tasaisessa nousussa eikä suotta. Putkella voi täsmähieroa jumisia lihaksia ja avata paikkoja. Monilta kuntosaleilta löytyy foamrollereita esimerkiksi venyttelynurkkauksista, ja mm. Forever-keskuksissa putkirullausta pääsee treenaamaan myös ohjaajan vetämille tunneille. .

4. Kävely

Reipas kävelylenkki edistää palautumista ja parantaa verenkiertoa koko kehossa. Kuulokkeet korville ja lempimusiikki soimaan. Verenpaine laskee ja palaudut treeneistä kuin huomaamatta. Ja raikkaassa ulkoilmassa hengailu tekee tutkitusti hyvää psyykkeelle.

5. Sulkapalloilu

Bonuskohta! Sulkapalloilu on juuri sellaista mukavaa höntsäurheilua, jota kannattaa harrastaa, vaikka paikat hieman pistäisivätkin vastaan. Kevyttä hikoilua ja mukavaa yhdessäoloa, onko parempaa?

Palauttavat ja hikoiluttavat treenit löydät Smartum Polusta, jossa voit varata aktiviteetteja käyttämällä Smartum Saldoa tai perinteisiä pankki -ja luottokortteja. Etsi seuraava lajisi tästä.

Lue myös nämä